Aký typ sedla ventilu by som mal použiť

2021-08-15

Niektoré charakteristiky sedla škrtiacej klapky sa prekrývajú s inými. Nižšie je uvedené porovnanie týchto materiálov vedľa seba.

EDPM VS BUNA
EDPM je odolný voči kyselinám a ketónom. EDPM nie je vhodný pre aplikácie, ktoré zahŕňajú palivá na báze ropy, olej a nepolárne rozpúšťadlá, ale BUNA áno.

Zatiaľ čo EDPM aj BUNA sú odolné voči oderu a roztrhnutiu, EDPM je odolnejšie voči teplu ako BUNA. Pri porovnaní EDPM a BUNA je EDPM lepšie pre vonkajšie aplikácie, pretože obstojí voči prvkom.

VITON VS BUNA
VITON a BUNA sú odolné voči kompresii a vydržia väčšinu olejov, mazív a materiálov na báze ropy.

Pri porovnaní VITON vs BUNA je hlavným rozdielom teplotná odolnosť. VITON udržuje tesnenie pri teplotách asi o 150° vyšších ako BUNA. BUNA však dokáže udržať tesnenie aj pri oveľa nižších teplotách ako VITON.

VITON lepšie obstojí pri vonkajších prvkoch ako BUNA, ale BUNA sa považuje za lepší pre náročné priemyselné aplikácie.

EPDM VS PTFE
EPDM je monomér Pri porovnaní EPDM a PFTE sú hlavnými rozdielmi teplotná tolerancia a flexibilita. PTFE dokáže vydržať širší rozsah teplôt studených aj horúcich extrémov.

EPDM je guma odolná voči roztrhnutiu, ktorá vydrží opakované pohyby, zatiaľ čo PFTE je neelastická. PFTE je ideálny pre ropné procesy, zatiaľ čo EPDM je vhodný pre aplikácie HVAC.

KontaktKlapkové ventily& Ovládanie dnes
Možnosť výberu z rôznych materiálov umožňuje výrobcom navrhnúť a vyvinúť najlepšie sedlo ventilu pre každú aplikáciu.

Ktorý typškrtiaci ventilsedadlo je najlepšie pre váš proces? Niekedy sa ventily zdajú byť takmer totožné, existujú však rozdiely. Pre definitívneklapkový regulačný ventilšpecifikácie sedadla, pozrite si podrobnú dokumentáciu v našom katalógu produktov. Ak potrebujete pomoc pri výbere ventilu a sedla ventilu, kontaktujte nás.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy