Prečo sa stále viac používajú trojité excentrické klapkové ventily

2021-07-18

Mnoho priemyselných odvetví vyžaduje čoraz viac ventilov. Akdvojitá excentrická klapkasú povinné odolať vysokej teplote, musí sa použiť tvrdé tesnenie, ale netesnosťklapkové ventily s tvrdým tesnenímje veľká; Ak je potrebné, aby ventil unikol na nulu, musí byť ventil mäkko utesnený, avšakklapka s mäkkým tesnenímnie je odolný voči vysokým teplotám.

S cieľom prekonať rozpor sdvojitá excentrická klapka, inžinier navrholtrojitá excentrická klapka. Konštrukčným znakom je, že kónická os tesniacej plochy doštičky motýľa je sklonená k osi valca tela, zatiaľ čo os drieku ventilu je excentrická. To znamená, že po tretej výstrednosti už tesniaca časť dosky s motýľmi nie je skutočný kruh, ale elipsa, a jej tvar tesniacej plochy je z tohto dôvodu asymetrický, jedna strana je sklonená k stredovej čiare tela a druhá strana je rovnobežná so stredovou čiarou tela.

Najväčšia vlastnosťtrojitá excentrická klapkaje to, že tesniaca štruktúra bola zásadne zmenená. Nie je to pozičné tesnenie, ale momentové tesnenie. To znamená, že sa nespolieha na elastickú deformáciu sedla ventilu, ale úplne sa spolieha na tlak kontaktnej plochy sedla ventilu, aby sa dosiahol tesniaci účinok. Preto je problém nulového úniku kovového sedadla vyriešený jedným zdvihom a tlak kontaktnej plochy je úmerný tlaku stredného tlaku.trojitá excentrická klapkaje tiež odolný voči vysokým teplotám.

Sedlo ventilu troch excentrických klapkových ventilov je možné vymeniť. A tesniaca plocha doštičky je nezávislá od doštičky s motýľom. Tesniaci povrch doštičky je možné vymeniť, náklady na údržbu sú výrazne znížené.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy